Over Kathleen

Ik, Kathleen Willems, ben begonnen met ballet toen ik 9 jaar was. De passie voor ballet was al op jonge leeftijd aanwezig. Op de lagere school kon ik destijds kiezen tussen blokfluit en ballet – een keuze die snel gemaakt werd!

Talent

Na een korte tijd amateur ballet gedaan te hebben werd tegen mijn ouders gezegd dat ik talent had en dat ik een goede kans maakte om aangenomen te worden op het Brabants Conservatorium. Zodoende werd er een auditie gearrangeerd voor het Brabants Conservatorium door de balletschool te Sint-Oedenrode. En daar zat ik dan, op de vooropleiding.

Na de vooropleiding ben ik van het Conservatorium in Tilburg naar De Nationale Ballet Academie te Amsterdam gegaan om daar de vervolgopleiding af te ronden. Omdat ik met mijn 15 jaar nog erg jong was ben ik intern gegaan.

Barre Ballet Bergen
Barre Ballet Bergen
Barre Ballet Bergen
Barre Ballet Bergen

Passie voor ballet

Wat in Amsterdam veel naar voren kwam was hét toverwoord in topsport: discipline. Het was een leuke tijd in Amsterdam, maar het was ook een harde wereld waar ik veel heb geleerd met vallen en opstaan. Na het afronden van mijn opleiding heb ik tot mijn 26e gewerkt als danseres.

Als je stopt met topsport dien je dit goed af te bouwen. Het advies aan mij destijds luidde om te gaan lesgeven. Ik ben begonnen met lesgeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Dit groeide uit tot lesgeven aan volwassenen, ook aparte spitzenlessen. Momenteel verweef ik het klassieke ballet met yoga-houdingen, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Over de jaren heen heb ik mijn enorme passie voor ballet nooit verloren. En gelukkig maar, want nu mag ik iedere dag doen waar ik blij van word.
Ik verwelkom u graag in mijn eigen workout-ruimte in Bergen (NH)!

Barre Ballet Bergen
Barre Ballet Bergen
Barre Ballet Bergen